Beleef de magie van Griekenland

Mezedes & Voorgerechten

Appetizers

Skordoboutiro – huisgemaakte kruidenboter € 2,50
Kopanisti – dip van feta, knoflook en kruiden € 4,00
Tarama – dip van gerookte viskuit € 4,00
Melizana – auberginedip € 4,00
Tzatziki – Griekse yoghurtdip met komkommer en knoflook € 4,00
Tonos – tonijnsalade met kappertjes € 4,00
Mini meze koud – tzatziki, tarama, kopanisti en melizana € 6,00

 

Medezes

Loukanika – Griekse worstjes met mosterd € 5,00
Bourekakia – auberginekroketjes met feta € 5,00
Kolokithakia – krokante courgettes met tzatziki € 5,00
Sardeles – gebakken sardientjes € 5,00
Skordopsomo – knoflookbroodjes uit de oven € 5,00
Smirneika – gehaktballetjes in tomatensaus € 5,00
Mini meze warm – kalamaris, sardine, gehaktballetje en dolmade € 6,50

 

Koude voorgerechten

Feta – met oregano en olijfolie € 7,00
Dakos – geroosterde broodjes in olijfolie met feta en blokjes tomaat € 7,00
Cocktail garides – garnaaltjes in whiskysaus € 7,50
Peponi – meloen met gerookte ham en Balsamicodressing € 7,00
Carpaccio – met Balsamico en Parmezaanse kaas € 9,50
Greek salad – Griekse gemengde salade € 7,50
Salata solomos – salade met gerookte zalm, uien en honing-mosterdsaus € 7,50

 

Warme voorgerechten

Tomatosoupa – tomatensoep met room € 4,00
Kremidosoupa – uiensoep € 4,00
Spanakopita – bladerdeeg met spinazie en feta € 7,00
Kreatopita – bladerdeeg met gehakt € 7,00
Dolmades – gevulde wijnbladeren met rijst en gehakt € 7,00
Feta saganaki – feta uit de oven met tomaat, knoflook en olijfolie € 7,50
Feta pane – gepaneerde feta met aardbeienjam € 7,50
Haloumi – gegrilde Cypriotische kaas

Manitaria – gebakken champignonsmet kefalograviera in een saus van knoflook en room

€ 9,00

€ 7,00

Kalamarakia – gebakken inktvisringen € 6,50
Midia saganaki – mosselen uit de oven met kaas en tomatensaus € 8,50
Midia pane – gepaneerde mosselen € 8,50
Garides piato – garnalen met honing en tijm € 9,50
Garides saganaki – garnalen uit de oven met kaas en tomatensaus € 9,50

 

Combinatievoorgerechten voor 2 (of meer)

Akrogiali – carpaccio,meloen met gerookte ham,feta met zongedroogde tomaat, gerookte zalm met kalamaris en mosselen met kaas in tomatensaus € 12,00 pp
Oreksis – garnaaltjes in whiskysaus, tonijnsalade, kopanisti, gehaktballetjes in tomatensaus, kalamaris en spanakopita € 9,50 pp
Ellinikon – gegrilde Haloumi,geroosterde pitabroodjes met tomaat en feta in olijfolie, gebakken courgettes, tzatziki, Griekse worstjes en garnalen afgeblust met honing en tijm € 12,00 pp

 

Share